Jarošovský Ležák 12% je regionální potravinou Zlínského kraje roku 2019

Jarošovský Ležák 12% je regionální potravinou Zlínského kraje roku 2019

 

Regionální potravina oceňuje ty nejlepší výrobky z každého kraje.

Jarošovský Ležák 12%, na kterého jsme náležitě pyšni – získává značku regionální potravina Zlínského kraje 2019.

O značku je každoročně velký zájem, nejinak tomu bylo i letos. Celkem se přihlásilo 39 výrobců s 138 výrobky. Nejvíce kandidátů bylo v kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje. A my ocenění v této kategorii velmi vážíme. Komisi tvoří zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Výrobky oceněné značkou Regionální potravina prokazují jedinečnost v porovnání s běžnou produkcí dostupnou na trhu. Ať už se jedná o tradiční recepturu typickou pro daný kraj, originální výrobní postup nebo využití specifické regionální suroviny.

postpotravina